Tarikh : 6-8 mei 2009

Tempat : gua tempurung,gopeng, perak

Ekspedisi yang dijalankan amat mencabar yang mengambil masa hampir 4 jam untuk menamatkan ekspedisi ini. Mahasiswa/i mengharungi ekspedisi sejauh hampir 3.8 km. ekspedisi di gua tempurung ini sememangnya sangat mencabar fizikal dan mental mahasiswa/i. Ekspedisi kali ini disertai oleh 78 orang mahasiswa/i UDM bersama dua orang pegawai pengiring dari bahagian hal ehwal pelajar UDM

6 mei 09 ( 10 malam ) :rombongan xpdc bertolak dari udm

7 mei 09 ( 8.30 pagi ) :rombongan xpdc tiba di pekan gopeng

: Bersarapan sebelum ke gua tempurung

( 9.00 pagi ) : mahasiswa/i bersiap dengan pakaian serta peralatan yang sesuai

: mendengar taklimat oleh pegawai keselamatan yang bertugas; en. Mustafa

( 9.10 pagi ) : peserta memulakan xpdc

( 3.30 petang ) : tamat xpdc

: peserta menuju ke camp site untuk membersihkan diri dan menyediakan makan tengah hari

( 9.00 malam ) : peserta menyiapkan diri untuk aktiviti “night walk” yang merupakan salah satu pakej xpdc gua tempurung. Peserta dibawa ke sekitar kawasan perkhemahan yang kawasannya merupakan bekas tanah peneroka.

( 11.45 malam ) : tamat “night walk”

: mahasiswa/i membersihkan diri dan supper

8 mei 09 ( 5.00 pagi ) : mahasiswa/i UDM membersihkan diri di sungai bersebelahan tapak khemah

( 8.30 pagi ) : menyediakan sarapan

( 10.00 pagi ) : mahasiswa/i diberi masa untuk mengemas tapak khemah dan peralatan untuk berangkat pulang



This entry was posted on Saturday, October 17, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comments:

    Anonymous said...

    ade trip baru ke? npe xtahu pn..nk pegi jugak. ke semua mpp je?

  1. ... on October 18, 2009 at 8:31 AM  
  2. ACAX said...

    adakah gambar2x yg di show di sini semuanya muka2x mpp?

  3. ... on October 19, 2009 at 7:51 AM  
  4. ACAX said...

    mahasiswa, jgn lesu.. alert pada papan knyataan kampus especially notice board mpp.. beraktivitilah..

  5. ... on October 19, 2009 at 7:52 AM  
  6. Anonymous said...

    Waa...nampak best sgt!!huhu dengki giler.Takpe2 satu hari nanti akan aku join semua program dalam universiti ini.Takkan aku conduct program penat dan tak boleh nak join sepenuhnya...huhuhu

  7. ... on October 25, 2009 at 7:45 PM