SALAM PERPADUAN MAHASISWA.

SATU PERJUMPAAN ANTARA PIHAK PENGURUSAN KANAN UDM TELAH BERJAYA DIATURKAN DI DEWAN KULIAH UTAMA, (DKU) BERSAMA WAKIL YDP DAN BEBERAPA AHLI MAJLIS TERTINGGI KESEMUA 64 KELAB DAN PERSATUAN DI UDM TERMASUK KOLEJ KEDIAMAN DAN PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI.

BERIKUT MERUPAKAN HADIRIN YANG HADIR
- EN NORDIN B JUSOH (DEKAN HEPA)
- TUAN HAJI BAHARIN B SALIM (BENDAHARI)
- EN NURUL HUDA @ ARIFFIN B MUDA (KETUA PENDAFTAR)
- EN ISMAIL B MUSA (TIMB PENDAFTAR BHGN PENGURUSAN AKADEMIK)
- EN SAMBRI (WAKIL JABATAN KESELAMATAN)
- AHLI MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR SESI 08/09
- 100 - 130 WAKIL PERSATUAN DAN KELAB, KOLEJ KEDIAMAN

TUJUAN UTAMA PERJUMPAAN INI ADALAH UNTUK MENDAPATKAN PENJELASAN DARI PIHAK PENGURUSAN SENDIRI (MEWAKILI NAIB CANSELOR YANG SEDANG BERADA DI ARAB SAUDI ATAS URUSAN RASMI UNIVERSITI) TERHADAP TUDUHAN MENGENAI DAKWAAN SALAH GUNA KUASA PIHAK PENGURUSAN TERTINGGI UDM.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BERKAITAN PERJUMPAAN INI, BOLEHLAH MERUJUK KEPADA KETUA/ WAKIL KELAB DAN PERSATUAN YANG HADIR.

"TOGETHER WE ASPIRE, TOGETHER WE ACHIEVE"


This entry was posted on Tuesday, March 17, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 comments:

    Anonymous said...

    org baru:sebagai membalas post kau wahai nisa yang makin melambak n x smpat aku komen..aku gune kesempatan ni komen satu2 post kau yer..mule2 ko cite psl ko sakit la..ermm aku boleh kate tu kaffarah buat ko..pastu ko impikan nk seorang teman lelaki..erm aku pk mungkin teman lelaki ko tu mmg xmmpu terima ko sbb perjuangan yang ko anggap perjuangan adalah sia2..jgn burukkan kerja kau dengan kau panggil ia perjuangan..cube kaji perjuangan ape sepatutnya digelar perjuangan..ko nk samakan artis..depa pon panggil keje depa perjuangan..kalo ko nk tau..kerja2 ko tu mcm perjuangan yang artis2 mksdukan la...tolong jgn bususkkan nama perjuangan tu ok..nilai elok2...ni satu lagi perjumpaan MPP nk buat..ko buat perjumpaan tu nk back up NC haprak tu..bagi kate2 dusta agar student percaya n pasni..kesalah dier ditutup..boleh bla..ALlah akan bukak pelbagai penipuan yang pihak atasan lakukan..dengan kecelaruan kerja..ngan cik nordin yang suke berhibur...ngan alias yang mmg xreti2 nk malu muke..tu la kalo korang nk tau pmpinan udm yang x maju2..

  1. ... on March 17, 2009 at 8:34 PM  
  2. ainfarhana said...

    slm buat sedara org baru...
    harap lepas ni klu nk buat komen atas post peribadi,bolehlah dibuat di blog org yang dituju bukan disini....

    perjumpaan bersama org kanan udm sbg salah 1 alternatif utk mndengar pandangan pihak atasan mngenai perkara tersebut.

    betul @ salah kita tunggu je hasil siasatan SPRM

  3. ... on March 18, 2009 at 9:44 AM  
  4. Anonymous said...

    org baru:ermm...ala..ape silapnya kalo aku komen sini..mane tau kot2 mpp len boleh tolong bckup shbt ko tu..mmg pengecut jugak..kalo dier buh shoutbox dier..mudah la ana komen kat blog dier..skng dh tutup..so,sini pon link jugak kan..ermm pantau sket ahli xco ko ye mpp...jgn tengok pd kemnatapan intelek je..tgk pd sahsiah n akhlak..kalo x...mpp akan terus mundur n menjadi barisan yang x kan kuat selamanya..bagus2 pjumpaan nk jelaskn bnda batil agr org nmpk bnda tu benar..teruskan2 usha tu....sebijik mcm perangai kerajaan zaman loni..mpp ni ibarat tv1,tv3 nk jelaskan keburukan yang berlaku agr nmpk baik di pndangan umum..jgn nk duk tipu kami lagi ok..hehe

  5. ... on March 18, 2009 at 12:56 PM  
  6. Anonymous said...

    YDP kelab prihatin:

    astaghfirullahalazim. knape mesty smpy mcmnie skaly.

    1st thing. komen kepada nisa, sila komen di blog dye. sebab hal peribadi is peribadi. kamo x suka dengan nisa, itu hal peribadi. kenapa suka mencetuskan provokasi?

    2nd thing. tidak timbul isu nak back up NC or what. sebab bukan MPP yg respon. sy sendiri hadir utk mendengar penjelasan tersebut. pihak pengurusan dgan sukarela utk respon hal nie. kemudian, ada sesi untuk soal jawab secara terbuka atas mana-mana yang tidak puas hati atau masih kurg jelas dengan isu tersebut. sy sendiri lihat dan dengar, tiada langsung penglibatan mpp dalam perjumpaan ini.

    jadi, dimana relevan MPP bagi kata-kata dusta? dimana relevan MPP nak tutup kesalahan sesiapa?

    dan atas rasional apa anda mengatakan en nordin suka berhibur? dato vc xtaw malu? kemukakan bukti, tampil kedepan dan sama-sama bincgkan. jgn jadi bacul dan pgecut bersembunyi atas nama "org baru".

    sekurg-kurgnya, sy hadir ke perjumpaan tersebut dan menuntut penjelasan. bukanlah bertindak membela sesiapa, mpp jaoh skaly. tapi, sy sedih melihatkan ada antara kita seperti saudara yg x dapat bezakan yg HAK dan yg BATIL.

    sentiasa kelihatan nama ALLAH disebut dalam mana2 komen, tetapi tidak bertutur atas lidah ISLAM yg menuntut kebenaran dan kejujuran.

    subhanallah....

  7. ... on March 18, 2009 at 8:26 PM  
  8. ainfarhana_mpp said...

    kalaulah saudara boleh memberi komen pada setiap post dalam blog mpp ni,rasa saya,tak da masalah pun kalau saudara buat benda yang sama kat blog nisa
    sebabnya saya minta buat demikian adalah kerana komen saudara lebih kepada pandangan peribadi terhadap kehidupan peribadi nisa' juga jadi rasanya tak da masalah yang timbul disitu.tak perlu la nak semakkan di sini dengan benda2 yang tak masuk campur langsung...

    dan pasal NC,saya ad pandangan sendiri begitu juga saudara dan mahasiswa/i yang lain.tp betul juga bak kata saudara YDP kelab prihatin 2,yg mna dya sekurang2nya hadirkan diri untuk dapatkan penjelasan.

    daripada kta tuduh menuduh,menokok tambah cerita dan lain2,tak ke boleh jurus kepada fitnah dan berdosa?

    harap boleh pertmbangkan sesuatu dengan rasional sebelum buat sesuatu perkara tak kira la perbuatan,percakapan,pemikiran n etc8

    trm kasih

  9. ... on March 18, 2009 at 11:56 PM  
  10. Anonymous said...

    org baru:ain ade pemikiran tersndiri tentang perbuatan TNC?pemikiran yg cmne tu..takut ke nk kemukakan..atau pas dengar kenyataan ydp kelab yang prihatin tu terus jadi bolak balik n raser tndakan TNC tu ok je..buat salah msti kne terima hukuman..nk jawab n tutup kesalahan mmg mudah terutama org yg berada bawah jagaan kerajaan ni..

    saya mmg kepingin sngt nk comment blog nisa n semua mpp udm tp masalahnya..saluran ditutup...so ini ruang yg saya ade..ape salahnye saya gunekan..lain la kalo saluran ni kne tutup jugak..hehe...

    ermm, saya rase mpp2 sume mmg x de raser terbeban dengan tugas yang diberikan hep sbb senang keje..x yah pk satu prgrm untuk pljr melalui idea sndiri..tp hanya jalankan ape yang disuruh hep..kalo ade org nk back up ape yg saya kate..silakan..saya nk tgk kamu mpp nk bckup tahap cmne hep korang ni..

    kenapa saya suke cik nordin suke bhibur??sbb setiap kali prgrm..cik nordin amat suke masukkn unsur hiburan...sume prgrm...dier x leh kalo x bhibur..kamu pernah buat prgrm x, bncng ngan cik nordin..ce tnya pndpt dier..msti dier nk masukkn jugak walo siket unsur hiburan, msti awak kate..ala hiburan sket2..x jadi masalah..so kalo saya kate dier suke bhubir..x jadi masalah jugak la kan..huhu..

    kalo sume mpp ade blog..aku akan komen sume blog mpp sbb mpp yg ada bukan pimpinan yang aku pilih dan student udm pilih..tp jadi anak belaan hep semata2...so what do u think guys???

  11. ... on March 19, 2009 at 9:11 PM  
  12. Anonymous said...

    TNC????
    timb naib canselor???
    sebenarnye sape yg ade kes nie? Naib canselor ke TNC? tahu x bezakan TNC dgan NC? sila rujuk laman web UDM ye kalo da xtahu sgt, mgkin ORG BARU agknye....


    _aku gila kuasa_

  13. ... on March 19, 2009 at 9:26 PM  
  14. ACAX said...

    sebarang komen utk saya, sila tujukan ke dalam blog saya..
    terima kasih.

  15. ... on March 21, 2009 at 8:52 PM  
  16. Ac@p T@iko said...

    Assalamualaikum wbt.Personally saya rasa blog ni bukan saluran yang sesuai bagi sesiapa yang ingin menyentuh hal2 peribadi sesiapa pon sama ada MPP atau tak.

    Yang pasal kes NC tu,kira ok la sebab pihak atasan mengambil langkah inisiatif untuk menerangkan pada student hal yg sebenar.Tak kisah la sama ada btl atau tak kes tu,terpulang pada hasil siasatan.Jgn la ada di kalangan student kita sendiri yang cuba menuang minyak di atas api.Tak salah unutk memberi pandangan,tapi cuba kita fikir,kalu la semua tuduhan ke atas NC fitnah belaka,u all yang dok mengutuk NC sanggup ke menanggung dosa fitnah tu?Tunggu hasil siasatan ape2 hal dulu.

    Lagi satu,kenapa kita mesti mengutuk barisan kepimpinan kita sendiri?
    Tak boleh ke kita beri kerjasama pada mereka.Sekurang2 nya mereka berani unutk tampil sebagai wakil pelajar UDM.Mereka pon bukan nye sempurna,kita ni pon bukannya sempurna gak.So jgn la nak mengutuk org.Beri pandangan pada mereka,dan beri mereka peluang unutk memnunjukkan kemampuan mereka.

    Pasal kes perjumpaan pasal kes NC tu,pihak MPP sendiri pon tak tau tujuan perjumpaan tu.Saya sendiri pergi perjumpaan tu.Pihak HEP yg call suruh hadir,bukan MPP.Jgn la asyik2 nak tujukan sume kesalahan pada MPP.

    Pasal belaan tu,agak kurang ajar la gak kan perkataan yg dipakai.ORANG BARU bukan MPP.u tak tau ape yg diorang buat.u juz attack diorang tanpa sebab2 dan alasan yang kukuh.Cuba letak diri u pada tempat diorang dulu sebelum nak mengutuk kaw kaw....

    Last but not least,bagi saya sini bukan saluran unutk bergaduh tapi saluran untuk memberi pendapat dan komen yang membina.Nak kutuk,kutuk depan2.Takyah guna blog ni untuk mengaibkan nama UDM sendiri...

    subhanallah...

    SUPPORT MPP AS LONG AS THEY DO THEIR WORK....

  17. ... on March 23, 2009 at 10:33 AM  
  18. Anonymous said...

    Betul tu saudara acap, pape hal, tunggu hasil siasatan dulu k...

    lgpun, pjumpaan 2 diadakan secara mengejut, tibe j hepa call..huhu.

    saye tengok, ape r salahnye yg mpp sesi ni buat?? asyik kena kritik j..plik btol..dorang bkannye muke mcm pnjahat pun sampai sahabat2 skalian duk kutuk dorang 2..ish3

    SUPPORTMPP_AnonymousBaik

  19. ... on April 1, 2009 at 3:04 PM